facebook tracking

Yksikönpäällikkö kehitysvammaisten asumispalveluyksikössä

Niina Karvo on työskennellyt hoiva-alalla noin parikymmentä vuotta sairaanhoitajana. Hänellä on laajalti kokemusta kehitysvammaisten henkilöiden ja ikäihmisten huolenpidosta. Niina on myös vuosien varrella kartuttanut rutkasi kokemusta esimiestyöstä ja työstä lähiesimiehenä. Nyt hän työskentelee yksikönpäällikkönä Ahomansikan yksikössä, jossa ollaan erikoistuttu kehitysvammatyöhön. ”Toimin ensin Ahomansikassa lähiesimiehenä tiimivastaavan roolissa ja toukokuussa 2021 siirryin uusien haasteiden pariin aloittaessani yksikönpäällikön työtehtävässä”, Niina kertoo urapolustaan.

Yksikönpäällikön työ Ahomansikassa sisältää esimiestyön lisäksi paljon eri osa-alueiden kehittämistä yhdessä tiimin kanssa. ”Työpäiväni sisältää usein hallinnollisten tehtävien hoitamisesta (mm. työvuorosuunnittelu, palkka-asiat, rekrytointi, laskutukseen liittyvät toimenpiteet). Toimin myös itse mukana asiakastyössä ja teen tiivistä yhteistyötä niin asukkaiden läheisten kuin kunta-asiakkaiden kanssa. Tärkeintä on tietenkin pitää huolta asukkaidemme ja työntekijöidemme hyvinvoinnista”, Niina sanoo.

”Olen iloinen siitä, että olen saanut kehittää itseäni ja omaa osaamistani Esperillä – se on itselleni erittäin tärkeää. On ollut myös mahtavaa seurata Esperin kehitystä ja mielestäni on hienoa, että Esperi sai uudeksi visioksi ”Suomen onnellisimmat asukkaat” - sen takana on helppo seistä”, Niina sanoo hymyillen.

”Parasta Ahomansikassa on se, että täällä on iloiset asukkaat ja luotettava henkilökunta. Mielestäni tiimimme vetää hyvin yhtä köyttä ja tukee toisiaan. Pidän siitä, kun tiimin ja asukkaiden kesken suunnittelemme ja organisoimme yhdessä viikon ohjelmaa ja jatkuvasti kokeilemme jotain uutta. Ulkoilu sekä virike- ja harrastetoiminta ovat tärkeä osa asukkaidemme arkea, siksi haluammekin panostaa siihen ottamalla asukkaita mukaan suunnitteluun. Erityisesti erilaiset teemapäivät ovat niin asukkaidemme kuin henkilökuntamme mieleen. Täällä on innostava ja toisia arvostava ilmapiiri – jokainen saa tuoda omaa osaamistaan ilmi ja kaikkien vahvuudet huomioidaan”, Niina jatkaa.

”Itselleni on tärkeää, että kaikki voivat täällä hyvin. Olen sitä mieltä, että kun henkilökuntamme voi hyvin, niin voivat hyvin myös meidän asukkaat. Sama toimii myös toiste päin eli nämä asiat kulkevat mielestäni käsi kädessä"

Onnistuakseen tässä työssä, on osattava ottaa asukkaat empaattisesti vastaan juuri sellaisina, kuin he ovat. Erilaisuus ei saa pelottaa, vaan tarkoituksena on luoda jokaiselle asukkaalle juuri se hänen näköinen elämä – laadukkaasti ja ammattitaitoisesti, unohtamatta tietenkään huumoria”, Niina kertoo hymyillen.

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta