facebook tracking

”Kesätyö hoitokodissa vahvisti sen – haluan hoitoalalle”

Emilia Saarinen, 19, on ollut huhtikuusta alkaen hoitoapulaisena Esperi Hoitokoti Pajusirkussa Turussa. Kesän aikana varmistui halu jäädä hoitoalalle töihin pysyvästi.

Emilia on kevään tuore ylioppilas. Hoitoala oli yksi niistä vaihtoehdoista, joita hän oli lukiossa miettinyt jatko-opintoja ajatellen. ”Mietin ammattia sairaanhoitajana tai fysioterapeuttina, mutta en varsinaisesti tiennyt, minkälaista työ sitten olisi”.

Saadakseen jonkinlaisen käsityksen hoitotyöstä, Emilia päätti hakeutua alalle kesätöihin ja teki avoimen hakemuksen Esperille. Heti seuraavana päivänä hänelle soitti hoitokoti Pajusirkun yksikönpäällikkö Kirsi Kanerva, ja kesätyö varmistui.

Kesätyö Pajusirkussa antoi hyvän käsityksen hoiva- ja hoitotyöstä

Pajusirkku tarjoaa asumispalveluita kehitysvammaisille ja vammaispalvelun asiakkaille lähellä Turun keskustaa, hyvien kulkuyhteyksien päässä.

”Koska suurin osa asukkaista on myös ikäihmisiä, olen saanut kevään ja kesän aikana monipuolisen käsityksen hoiva- ja hoitotyöstä. Työ on vaativaa ja vastuullista, mutta ei rakettitiedettä. Tästä työstä on helppo innostua”, Emilia sanoo.

”Parasta ovat asukkaat. He ovat niin ihania ja tykkään heistä tosi paljon. Jokainen hoitokodin asukas on erilainen, ja siksi jokainen työpäiväkin on aivan erilainen. Tämä kesä on vahvistanut päätökseni jäädä hoitoalalle”, Emilia sanoo.

Syksyllä Emilia aloittaa sairaanhoitajaopintonsa ammattikorkeakoulussa Turussa. Hän on miettinyt mahdollisuutta tehdä Esperillä keikkahommia opintojen ohessa talvella tai palata kesätöihin hoiva- tai hoitokotiin.

Hoiva-alaa pohtiville Emilialla on selkeä viesti

”Jos harkitset ammattia hoitoalalle, mutta jokin mietityttää, mene rohkeasti kokeilemaan. Kyllähän sieltä pääsee pois, jos ei tykkää”.  

Haemme nyt joukkoomme innokasta ja kehittämismyönteistä sairaanhoitajaa-tiimivastaavaa ja lähihoitajaa - lue lisää alla olevista linkeistä! 

Avoimet työpaikat kehitysvamma-alalta

Connect - verkostoidu kanssamme pysyäksesi ajan tasalla uusista työpaikoista.

Kaikki avoimet tehtävät
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta